Yoga!

I helgen har det blivit en hel del plugg, men kvällarna har spenderats med Ellen. Laddade upp med godis och skräckfilmer, sånt gillar vi:)

Igår hade vi heldag i skolan med yoga, verkligen kul. Men det är faktiskt rikitgt svårt, alla rörelser ska utföras på ett visst sätt, och man måste tänka på att inte utöva rörelserna fel...då kan man skada sig. Läraren som vi hade, Josefin, va riktigt duktig och har lärt ut yoga i 15 år. Har bott i Indien i flera år och pluggat yoga en massa. Nu va hon med i något projekt här i Sverige där hon utövar yoga på ett fängelse, med brottslingarna:)Men såklart så är det en glasvägg emellan!! Studier visar på att yogan gör aggresiva brottslingar lugnare, bättre sömn, ökad sinnesro och tankekontroll osv. Fränt! Imorgon har vi en heldag igen med yoga...sköj!

Titta va fina mina krukgubbar blev med lite hår på huvudet. I min lilla gräslökskruka står det för tillfället mynta i..hehe.



Igår hade jag middag. Köttfärssås, spagetti och en sallad fick de bli, idérikt va..haha. Efterrätten däremot är jag desto stoltare över. Gjorde min första glace au four med browniebotten och hallon. De gick ju fint, och god blev den också:) Fint att servera den på en plåt va...haha...men jag vågade inte ställa in mitt fina serveringsfat i ugnen ett par minuter, plus att jag gärna inte ville ge mig på att försöka flytta över den heller. Det fick bli såhär:)




Filipstad!

Nu har jag varit sådär lat igen och inte orkat skriva..skärpning! Vad har hänt...hmm...

Helgen hemma träffade jag tjejerna, vi käkade gott på tuppen och avslutade med spelkväll hos Lorina:)




Bullbak med Sanna, smaskens!!:)




Hejdå-fika för mami och papi som nu befinner sig ute på deras jordenrunt-resa. Dom har nu varit i Kina och är just nu i Vietnam.




Firande av Jonatans födelsedag lite sådär 5 veckor tidigare. Fast jag och Emilia kommer fira dig senare:)





Väl tillbaks i Hällefors, men de va inte länge, för i helgen va jag hemma igen. Vaccination i Karlstad på fredagen, så nu är jag redo för Bali. Påfyllning av Hepatit B, så nu är jag skyddat i 30 år tror ja de va:) Annars blev det en mycket lugn helg. Jag och Jorge tittade till Jonatan och Emilia ensamna i det stora huset..hehe..nedå de går så fint så. Vi lagade lite thaimat ihop, mycket gott.

Annars är jag nu tillbaks i Hällefors och en massa plugg väntar mig, blir kvar här över helgen iaf. Efter lite ändring i vårt grupparbete som vi fick tillbaks fick vi VG, wihoo! Så i helgen ska jag ägna mig åt nästa inlämning. Fönsterbyte har de fixat i min lägenhet också....guud så bra...nu slipper jag putsa fönstren också...så rena och fina såå..höhö;)

Idag har vi haft Tai chi i skolan...och tränar för övrigt en massa på den kinesiska tuina-massagen och ansiktsbehandlingen. En tripp till Filipstad fick det bli idag också med tjejerna, trevligt satt! Köpte mig en keramik-grej som det står gräslök på..vad jag ska med den till? Ingen aning. Gräslök är ju gott, men hur ofta äter man det liksom..haha..jaja den kostade 8 kr och några kronor går ju till fattiga stackare någonstanns i världen...för detta var nämligen på Eriks Hjälpen. Va ju inte så mycket att fundera på egentligen...Dagens goda gärning:) Gick i lite andra affärer också..hehe..2 filmer hamnade visst i min påse också..oops! Sen har jag beställt 2 stycken väldans söta krukor, som jag ska skaffa peruker till sen:)





Ny delkurs!

I måndags började vi en ny delkurs. Så nu har vi börjat med tuina-massage och ansiktsbehandling. Det österländska skiljer sig en hel del från det västerländska perspektivet som vi läste om första året. Nu får man tänka i lite andra banor, men skoj och intressant är det:)

Tuina-massagen är en behandlande massage. Det är en massage som berör mycket mer än huden, den aktiverar kroppens akupunktursystem och går djupare än muskler och skelett. Den påverkar organen, deras funktioner, och hela energisystemet på ett posstitivt sätt. Man använder sig av olika massagetekniker beroende på de problem man behandlar. Tuina-teknik innebär att kroppsmeridianerna masseras i behandlande syfte. Tuinan kan behandla bla.

Värk: Ryggvärk, huvudvärk, migrän, klämda nerver, idrottsskador.

Stress: Trötthet, svaghet, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet


Idag har vi spelat bowling:) Ylva var hejdundrans bra i början och Ellen låg inte så långt efter. Dom 2 första serierna låg jag efter..men sen...sen så...kom jag i form och vann totalt i den sista serien, då fick jag massa strike och spärrar så jag gick om dom tillslut;)




Efter ett svettigt friskispass blev det sen middag hos Ellen. Hon bjöd på fläskfilé,klyftpotatis och grönpepparsås. Till efterrätt egengjord polkagrisglass, smarrigt!:)





Imorgon går vi långdag. Kommer fortsätta att gå igenom mer om tuina-massagen och ansiktbehandlingen:) Sen åker jag hem till Säffle tills på söndag...gött!:)


Kanelbullens-dag!

Idag är det kanelbullens-dag. Då måste man fika, och det gjorde vi hos Ylva:)



Finbesök!

Jag och Ellen tog oss en promenix igår i det fina höstvädret. Blev lite fotograferande efter vägen:)








På kvällskvisten fick vi besök av Ann-louise, riktigt kul!!! Fikamys hos Ellen fick det bli!




Jag och Ellen avslutade kvällen med räkor, vitlöksbröd och vin:) Till detta lite skräckfim också!



RSS 2.0