Hemtentan inskickad!

Nuuuu har jag tid att skriva lite igen:) Hemtentan har inte varit att leka med, men nu är det äntligen inskickad. Uppgiften vi fick var att göra om en 3-rätters middag till ett hälsosammare recept. Laga upp maten enligt sitt egna hälsosammare recept och äta förstås:) Så långt va de riktigt kul, hade stor hjälp av mamma också:)Men sen skulle man skriva 4 sidor om allt detta. Man skulle i diskussionen bla använda begrepp som tallriksmodellen, näringsberäkning, energimängd, SNR/SNÖ, GI, kolhydrater, protein, fett. Reflektera över sin måltidsupplevelse och beskriva syn, smak, koncistens osv. Sen skulle man skriva om man trodde att sitt egna recept gjorde någon skillnad på smaken/utseendet. Vidare skulle man diskutera hur man kunde förändra de 3 rätterna så de passade en vegetarian, gluten, laktos, dieter, mjölkprotein, religion, energibehov....phuuuu:)Hoppas att de går vägen nu bara:/

De tre rätterna blev såhär...mums:)

Spenatsallad blue med ädelostdressing, parmaskinka, physalis och valnötter
Örtwallenbergare med ljummen sparrispotatissallad
Rabarber med mandelfras, kesella vanilj och jordgubbar






Den 18/12-6/12 åker jag, Jorge, Jonatan, Emilia och Christian till Bali och möter upp mamma och pappa som då är ute på sin jorden-runt resa:) 2 olika boenden är bokade, inga dåliga sådana heller...lookilooki:) Längtar!!

http://www.indovillas.com/bali-villas/natalia/index.html

http://www.indovillas.com/bali-villas/villaputribali/index.html



VG:)

Igår fick vi tillbaks spatraditioner-tentan. Fick VG, mycket skönt:) Omtentan jag gjorde i massagen har jag inte fått reda på ännu, men om någon vecka borde beskedet komma, hoppas hoppas jag klarade den!!

Annars hade vi spa-råd med 2:orna. Vi klagade lite på att vi fått för lite övning på spa-behandlingarna och pratade lite allmänt om allt möjligt. Praktiken som vi inte har någon är många besvikna över att dom tagit bort. Skulle varit riktigt roligt att få möjligheten att komma till något spa och se liksom hur det fungerar, även om det är så att man bara få stå och vika handdukar. Just av den anledningen som bidrog till att dom tog bort praktiken. Men även om man får stå och vika handdukar anser jag att det kan vara bra och få se hur allt fungerar och en inblick i arbetslivet. Kankse också få in en liten fot någonstanns. Men de verkade inte som göbben tyckte så. Man har ju möjlighet att söka sig någonstanns själv för att få lite praktik..men jag känner ju att under denna sommarn ska jag ju jobba på posten och tjäna lite pengar. Praktik ger ju inga pengar...därför ska det ligga under någon termin i skolan när man är csn berättigad....lite arg blir man!!

Hade även en föreläsning om gastronomiska varaibler innan det bar av hem till Säffle igen:)

Har idag grejat med grupparbetet. Vi är 6 st i gruppen och alla har valt ut ett varsitt spa. Man ska mest fokusera på vad dom erbjuder för mat på spat och om den är hälsosam osv. Detta ska sedan redovisas och diskuteras med andra grupper dagen efter hemtentainlämningen.

Hemtentan får vi på torsdag...är jag redo?? Aaaa ja vet inte.....

Puss å kram


Fest!

Har varit i Säffle sen i torsdags, trevligt satt! Tacos och fredagsmys med Jorge i vanlig ordning. Lördagen bjöd på lite fest. Våran postis Ing-marie fyllde år, och de ville vi självfallet vara med och fira:) Efter förfesten delade vi på oss lite. Ulle, jag och Jorge fortsatte till Harrys för att dansa lite och resten gick till tuppen! Skojig kväll blev de!!



Idag blev det god middag hos päronen innan det var dax för mig att köra upp till Hällefors igen. Men jag blir inte långvarig här, redan imorgon efter dagens föreläsningar åker jag tillbaks till Säffle igen och stannar i typ 1 vecka. Vi kommer nämligen få en hemtenta denna gången. Pluggvecka i Säffle nästa!:)

Matlagning!

Imorse va man tidigt uppe för att ta en timmes morgonpromenad med tjejerna. Så underbart härligt väder. Skulle kunnat gå hur länge som helst. Men de hade vi inte tid med för idag har vi lagat mat hela långa dagen:) Är riktigt trött och sliten nu. Men titta in va duktiga vi har varit i köket idag, och va mycke god mat vi har lagat:)




Ser inte helt fel ut väl;)


Vårruset:)

Idag har vi anmält oss till vårruset som är i Örebro den 19 maj:) Jag, Ellen, Ylva, Ann-louise, Erika och Malin. 6 st vilket innebär att vi får en picknickkorg också! Ska bli superkul och hoppas verkligen bara att det blir fint väder. Så nu ligger vi i hårdträning:)

Har varit på middag idag hos Ylva. Det bjöds på lasange med en god sallad till och till efterrätt äppelpaj med vaniljsås, gottgott!


Kaatching:)

Idag fick jag det mycket efterlängtade brevet från skatteverket. Sist gång blev jag bitter då jag va tvungen att betala 70 kr. Denna gången får jag tillbaks 4904 kr. Blir bra fickpengar till Tunisientrippen de:) 

Skål på den!!:)


Våren är här,äntligen!

I veckan har det varit två riktigt långa dagar med föreläsningar om Näringslära och Specialkost. Mycket intressant, men att sitta och lyssna i 7 timmar gör att man blir lite sådär trötter, och har svårt att hålla uppe dom små grön-bruna:)

Har nu även gjort ett besök hos tandläkaren här i Hällefors. Jag var beredd på det värsta, men de såg ju riktigt bra ut och inga hål:) Köpte mig en försäkring för 3 år för 840 kr. Så fattade jag det rätt så betalar jag inget för besöken framöver. Däremot täckte den inte vid olycksfall och arbetsskada..men då täcker väl andra försäkringar in antar jag. Så hoppas dom inte lurade mig, det låt bra iaf:)

Nu har äntligen våren kommit. Har befunnit mig på balkongen idag i solen, så härligt!! Lorina ringde idag också, så roligt att prata. Nu är det inte långt kvar tills hemfärden:) Ser mycket fram emot sommaren with my girls, alla på hemmaplan:)




Imorgon är det föreläsning om kostrådgivning, och på onsdag ska vi laga mat från 12.00-20.00. Spännande och se vad för nyttig och god mat vi ska laga. Hoppas det blir gott för jag antar att vi ska mumsa i oss allt sen:)


Puss Å Kram


Glad Påsk!


Påsken har varit mycket bra fast den har gått alldelses för fort, vill gärna ha lite mer ledigt:) I lördags var det dop för lilla Tove i Tveta kyrka. Jättefint!




Party på kvällen såklart. Förfesten hos Malin och sen vandrade vi vidare till Harrys och shakade rumporna lite:) Riktigt rolig kväll:)





Påskmiddag med la familia på söndagen. Gottgottigottgott!!





Är nu tillbaks i Hällefors och har precis skrivit massagetentan. Kändes väl kanske lite bättre än sist...men vad säger väl de? Får hålla tummar och tår!


Puss å Kram å Tryck å Kläm på er!


RSS 2.0