Julmarknad i Grythyttan

Igår va vi på en liten julmarknad. Kom hem med lite fynd:) En tomte med väldans långt skägg samt en påse med Lokas kärlekste. Delade även alla tre och köpte en glögg med smak av saffran och choklad och en extra fin chokladkaka:) Gött!!




Kvällen bjöd på middag hos Ylva. Det blev tacopaj..mmm så gott!





Idag har jag och Ylva skrivit på PM 2, tycker vi har varit duktiga men imorgon måste vi nog vara ännu duktigare!!!!:) För vill bli av med denna uppgiften...fyyy..min hjärna har redan gått på semester...den fattar inte att det är 2 veckor och 4 dagar left innan den får lägga av såhär..Skärpning!!!!!


Kinesisk matlagning:)

Igår va vi i köket och lagade kinesisk mat, spännande va!! Gott blev det också:)

Vi delades upp i grupper och maträtter lagades från alla fyra kök: nord, öst, väst och syd.

Jag, Ellen och Ylva va grupp syd. Vi fick laga: Tio skatters soppa, alltså en massa grönsaker, jumboräkor, kryddor, svamp, nudlar osv osv. Samt pilgrimsmusslor med kinesiska grönsaker:)

Andra rätter till måltiden va: Jiaozi, peking anka, mandarinpannkakor, Shanghai-style five-willow fisk, Yangzhou stekt ris med räkor, ängade vegetariska risrulader, sichuan-strimlad biff och fruktsallad i vattenmelonskål. Till detta olika dippsåser.

Tyckte vi lyckades riktigt bra, min favorit blev biffen, mums!



Idag har PM 1 lämnats in och vi har haft föreläsning om Sensorik och hälsa. Pratade om våra olika sinnen: Känsel, hörsel, syn, doft och smak. Vi gick in extra på smak då vi bla fick göra ett grundsmakstest. Smakade på 24 olika lösningar märkta med koder 1-24. Därefter utan att veta skulle vi gissa om det va sött, salt, surt, beskt, umami eller vatten. Ganska svårt faktiskt, speciellt när det bara va pyttelite exempelvis sött i. Hade alla rätt då jag gissade på salt och surt, för de kändes tydligare tyckte jag, eller minna smaklökar kände igen dom smakerna bra:)

Nu har jag städat lite, plockat fram julstjärnan och har en massa tända ljus, myyyys! Snart ska jag gå över till Ellen och äta godsaker och dricka julmust:)


PussåKram

Jonatan 22 år!

Förra tisdagen kom Jorge och hämtade mig här i Hällefors, är nämligen så att det numera bara går en buss på tisdagar, och det är kl 11. Då hade jag föreläsning såklart, skönt iaf att få åka bil hem:) Plugg blev det hemma, men även firande av Jonatans födelsedag, lite i förskott:) Paket och tårta hade vi fixat till lille böbben på 22 års-dagen:)


Bowling med några postisar i fredags, tyvärr va det inte många som kunde va med denna gången:( Vi avslutade kvällen hemma hos Göran i baren, gött:) Jag som inte tycker om whiskey. Prova choklad och varm whiskey, de va gott de:)

Efter många dagar hemma är jag tillbaks i Hällefors igen och pluggar för fullt. Igår dukade vi upp och förberedde för den kinesiska matlagningen imorgon. Ska bli spännande och se vad vi ska laga för smaskens:) Börjar bli klar med PM 1 nu också som ska vara inne på fredag. Då det är inlämnat är det bara att sätta igång med PM 2. Efter det plugga till tenta, och tillsist seminarium. Mycket just nu. 4 veckor kvar...sen ligger vi på playan:)

4 veckor...nejnej det är ju faktiskt bara 3 veckor och 2 dagar kvar:))


Helgen i Gbg!:)

Har verkligen haft en toppenhelg i Göteborg. Kom fram runt nio-tiden i torsdags, 6 timmars resa..phuu..men skönt ändå att man slipper byte.

Torsdagskvällen blev lugn, kvällsmat och en massa prat. Eftersom vi inte ses så ofta så har man en hel del att ta igen och snacka om, gamla minnen:) Men det får de bli ändring på nu minsann...förhoppningsvis kommer jag också bosätta mig i Götet snart..hoppas hoppas!! Mycket mysig och fin lägenhet har dom tillsammans Ylle, Amanda och Dave.

 

Fredagen bjöd på shopping och på kvällen åkte vi med Dave till Park Lane där han är med och uppträder på cabarét med beatbox. Mycket duktig!!! Kvällen fortsatte till Parken, och avslutades på Stars ´n´ Bars. Mycket lyckad kväll!!!:)



Här är dom snygga skorna som jag shoppade :)





På lördagen blev det julmarknad på Liseberg. Supermysigt. Spelade på hjul och lyckades vinna Ahlgrens bilar, mums:)Kvällen avslutades på en tapas restaurang. Gud så god mat vi åt och drack supergod sangria, för och inte tala om efterrätten..det har vi inte gjort för sista gången:)




Tusen tack för en kanonhelg!!!!:)


Wednesday!

"Ledig dag" = plugg och fika med Ylva och en nyfrissad Ellen...snyggt med sidecut tjejen!!



Imorgon blir det en 3 timmars föreläsning om: Kinas förvandling idag. Sen hoppar jag på bussen till Göteborg för att hälsa på Ylle, mucho trevligt skare bli!:) Tillbaks i Hällefors igen på söndagkväll.

Trevlig helg på er! Puss å Kram


Örebro!

I fredags hade vi examination i kinesisk tuina-massage och kinesisk ansiktbehandling. Det gick bra:) Lämnade även in det skriftliga arbetet, får hålla tummarna att det också går vägen. I fredagskväll kom Jorge hit. Tacos och tv-mys såklart i vanlig ordning:) På lördagen åkte vi iväg till Örebro. Hoppade in och hälsade på Paula och Tony, och fick oss lite frukost:) Medans Tony och hans far fortsatte med att lägga nytt golv i sovrummet hängde Paula med oss till Marieberg-köpcentrum. Och tänka sig...för en gångs skull köpte jag ingenting..ingenting..eller jo förresten, köpte ju papper till skrivaren, men guud så tråkigt..det räknas inte:) Och andra sidan mycket bra för min plånbok med tanke på att jag ska till Göteborg på torsdag och hälsa på Ylle, samt att BALI närmar sig:)

Ny delkurs började i måndags, den kinesiska måltiden. Ska bli mycket spännande att ta del av det kinesiska köket och läsa en massa om deras kostlära. Det är inte bara ska jag säga, ojoj vilken annorlunda kostlära det österländska perspektivet är mot det västerländska. Väldans intressant. Kommer ha 2 skrivuppgifter, 1 tenta och 1 seminarium...Gahhh...

Äntligen har mitt hår börjat växa lite nu när det blivit mörkt. Nu kan jag ha rosett-frisyren:)



Efter träningen blev det middag hos Ellen. Tomatsoppa med pasta i, och chokladpudding med grädde och jordgubbar till efterrätt. Gott!!



Fotbollsavslutning

I helgen va jag hemma, alltid så gött att komma hem och träffa alla godingar. I helgen fick jag äntligen träffa Vladimir också, mycket trevlig kille!! Kul att få prata lite engelska:)




I lördags fick jag träffa Ylle en snabbis, hon skulle nämligen på teater i Säffle. Mycket kort med trevligt besök:) Hon följde med till Marcus där vi samlades ett gäng innan det var dags att åka mot fotbollsavslutningen.




RSS 2.0